Kamertraining

zelfstandig wonen in het WilmaHuis

Voor 16+ jongeren die toe zijn aan een grotere mate van zelfstandigheid en niet meer passen binnen een gezinshuis, logeerhuis of pleeggezin heeft het WilmaHuis een kamertrainingstraject.

Jongeren in het kamertrainingstraject van het WilmaHuis leren op gefaseerde wijze zelfstandig wonen.
De jongeren krijgt een eigen studio binnen het gezinshuis waar hij/zij een keuken deelt met een huisgenoot.
De badkamer is voor algemeen gebruik.

De jongeren wonen hier dus los van het gezinshuis, maar mogen wel leunen op het gezinshuis als dat nodig is.
We zien vaak dat dit bij de start van de hulp nog nodig is, bijvoorbeeld bij het leren koken. Dit kan dan in het gezinshuis. Hij/zij kan zelf koken met de gezinshuisouder, maar er is ook de mogelijkheid om bij de start van de hulp nog een aantal keer per week mee te eten in het gezinshuis. Hier wordt voor elke jongere individueel naar gekeken. De begeleiding die wordt ingezet zal afgestemd zijn op zijn/haar hulpverleningsplan.

Elke jongere die binnen het kamertrainingstraject woont kan 24 uur per dag terecht bij een van de gezinshuisouders of pedagogisch medewerkers die op dat moment aanwezig zijn. Dit kan voor praktische vragen, maar ook voor advies en een luisterend oor.

De jongeren krijgen iedere week een vast bedrag waarvan ze moeten leren rondkomen. Ze doen hiervan hun eigen boodschappen, houden hiervan een kasboekje bij en bespreken dit weer met de gezinshuisouder zodat ze inzicht krijgen in hun financiƫn. Dit is belangrijk als je zelfstandig gaat wonen. Bij een inzicht in financiƫn hoort ook sparen. Ook dit wordt samen met de gezinshuisouder opgestart.

Jongeren die in het kamertrainingstraject komen wonen hebben geen eigen uitzet nodig, alles is aanwezig in het WilmaHuis.

Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op.