Ons team

Wilma

Functie: gezinshuisouder/directie

Als oprichter van het WilmaHuis is Wilma de drijvende kracht achter de organisatie. Wilma werkt al meer dan 30 jaar binnen de jeugdzorg. Naast haar drie biologische kinderen heeft Wilma vanaf haar 24e jaar de zorg voor pleegkinderen op zich genomen. Ze heeft in die periode haar MBO SPW gedaan en is toen haar eigen peuterspeelzaal en BSO gestart. Dit heeft ze met veel plezier gedaan, maar toch kriebelde het altijd om meer te doen voor jongeren en kinderen die niet altijd een makkelijk levenspad hadden.
Toen de naastgelegen woning vrij kwam, greep ze de kans een langgekoesterde droom voor een gezinshuis te realiseren, in samenwerking met een jeugdzorgaanbieder. Het eerste gezinshuis was een feit. Wilma besloot toen ook de opleiding HBO SPW te volgen, naast de zorg voor een huis vol kinderen. Deze heeft ze succesvol kunnen afronden.
In de loop van de tijd kreeg Wilma steeds sterker het idee dat, als ze buiten de geijkte kaders wilde werken, ze zelfstandig moest worden. Dit gebeurde in 2011. Wilma startte het WilmaHuis gezinshuis en kamertraining. In 2013 kwam er de mogelijkheid op haar pad een Tienermoederhuis te starten en aangezien Wilma er zich zeer van bewust hoe belangrijk de relatie tussen moeder en kind is, liet ze ook deze kans niet onbenut. In 2016 kwam er weer een nieuwe uitdaging op haar pad en de WilmaPlaats kreeg langzaamaan vorm en invulling. Naast de zorg voor de kinderen als gezinshuisouder, is is het onderhouden van de externe contacten haar taak. Daarnaast heeft Wilma de regie van het WilmaHuis en de WilmaPlaats en is zij mediator.

Anton

Functie: gezinshuisouder

Anton staat al jaren aan de zijde van Wilma, maar heeft dit niet altijd als gezinshuisouder gedaan. Anton heeft eerst in de beveiliging gewerkt en is later bij de politie gaan werken. Dit werk heeft hij altijd met veel plezier gedaan en hij is zelfs rechercheur geworden. Nadat het gezinshuis uitbreidde stelde Anton voor om een meer actieve rol te vervullen in het gezinshuis. Na een testperiode van vijf maanden heeft Anton zijn werkzaamheden bij de politie neergelegd en ontslag genomen om full time gezinshuisouder te worden. Samen zorgen Anton en Wilma voor het gezinshuis. Hierbij vervult Anton meer de interne zorgtaken zoals het koken, boodschappen, het schoonhouden van de begane grond en de overige dagelijkse beslommeringen. Als de kinderen uit school komen is Anton er voor ze met een lekker kopje thee, een koekje en een luisterend oor. Anton heeft in 2016 met succes zijn SPW opleiding afgerond.

Iep

Functie: terreinmedewerker/gastheer

Iep werkt sinds 2014 voor het WilmaHuis. Voordat Iep in het WilmaHuis kwam werken was hij vrachtwagenchauffeur, maar dit leek toch niet helemaal Iep zijn ding. Iep solliciteerde bij het WilmaHuis als terreinmedewerker/gastheer. Dit werkt doet hij met veel liefde. Iep zorgt dat de buitenkant van de panden en de tuin er schoon en opgeruimd uitzien, hij zorgt dat de auto’s schoon en verzorgd zijn. Ook doet hij zo nodig boodschappen voor het WilmaHuis en brengt of haalt hij de kinderen als dit nodig is.
Iep is bij de jongeren van het WilmaHuis zeer geliefd. Hij is gezellig, altijd in voor een potje voetbal of een ander spelletje en kan goed luisteren. De jongeren vinden het dan ook heerlijk om Iep te mogen helpen bij allerlei klusjes. Daarom is Iep ook nauw betrokken bij de thuiszitters, en is hij onmisbaar geworden.

Beppie

Functie: beleidsmedewerker

Beppie kunnen we met recht de rechterhand van Wilma noemen. Zij verzorgt alle administratie, personeelszaken en is betrokken bij beleid van het WilmaHuis.
Daarnaast heeft zij een grote rol in het behalen van het HKZ keurmerk. Het bewaken van de kwaliteitsaspecten van het WilmaHuis heeft haar voortdurende aandacht.

Petra

Functie: huishoudelijk medewerker

Petra werkt sinds 2016 in het WilmaHuis als huishoudelijk medewerkster. Ze draagt er zorg voor dat alle ruimtes op de 1e en 2e etage schoon en netjes zijn, daarnaast zorgt Petra ervoor dat de bedden wekelijks verschoond worden en dat elke dag de was strijkklaar op Wilma ligt te wachten. Uiteraard betrekt Petra hier ook de kinderen bij. Al naar gelang de leelftijd van de kinderen hebben zij een eigen rol in het opgeruimd en schoon houden van hun kamer. Petra helpt en stimuleert ze daarbij… Petra doet dit met veel liefde en plezier.

Daphne

Functie: pedagogisch medewerker Tienermoeders

Daphne werkt in het WilmaHuis tienermoeders en neemt de begeleiding van de jonge moeders op zich. Daphne schrijft de rapportages, ondersteunt de jonge moeders bij hun dagelijkse bezigheden en helpt de tienermoeder om aan hun doelen te werken. Ook voert Daphne de hulpverleningsgesprekken. Daphne heeft voor ze in 2013 in het WilmaHuis kwam werken negen jaar gewerkt in een logeerhuis van een andere zorgaanbieder. Daphne beschikt over de nodige diploma’s en ervaring in het werken met jongeren en is inmiddels ook ervaringsdeskundige op het gebied van moederschap. In 2012 werd haar dochter geboren en niet lang daarna (2013) werd haar gezin compleet gemaakt met de geboorte van haar zoontje. Als moeder weet ze hoe zwaar de opvoeding van kinderen kan zijn en is ze in staat zich goed in te leven in de problemen die onze jonge moeders tegen komen bij het opvoeden van hun kinderen.