Tiener­moeder­huis

EEN STEUNTJE IN DE RUG

Het Tienermoederhuis van het WilmaHuis is bestemd voor jonge moeders die op meerdere gebieden ondersteuning nodig hebben alvorens ze helemaal zelfstandig kunnen gaan wonen.

Wij bieden binnen het Tienermoederhuis ambulante woonbegeleiding. Er is 24 uur per week een pedagogisch medewerker aanwezig op het Tienermoederhuis om de jonge moeders te begeleiden bij de hulpvragen die zijn opgesteld in hun hulpverleningsplan. Daarnaast komt een pedagogisch medewerker op onverwachte momenten langs voor een praatje of om op kantoor te werken.

Het Tienermoederhuis biedt plek aan twee jonge moeders met maximaal drie kinderen. Een moeder met twee kinderen kan dus ook geplaatst worden in het Tienermoederhuis. In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk een heel gezin te plaatsen, dus vader, moeder en kinderen. Dit kan uiteraard alleen in goed overleg en is afhankelijk van de bezetting op dat moment.

De jonge moeders beschikken ieder over een eigen slaapkamer die ze delen met hun kindje(s). De keuken, badkamer en woonkamer zijn voor algemeen gebruik. Een eigen uitzet is voor het wonen in het Tienermoederhuis niet nodig. De jonge moeders krijgen in het Tienermoederhuis de beschikking over potten/pannen, beddengoed en het basis meubilair is aanwezig.

Om te leren omgaan met hun financiƫn krijgen de jonge moeders weekgeld waarvan ze de dagelijkse boodschappen moeten doen. De pedagogisch medewerker biedt ondersteuning bij het leren omgaan met dit budget. Eveneens zullen ze binnen het Tienermoederhuis moeten sparen voor bijvoorbeeld een uitzet als ze vertrekken. De jongen moeders krijgen daarnaast maandelijks een bedrag om kleding te kopen voor zichzelf en hun kindje.

Wilt u een moeder aanmelden voor een plek neem dan contact op met Tina: 06-38281878. Zij kan u meer informatie verstrekken over de aanmeldprocedure.

In voorkomende gevallen kan de plaatsing verlopen via een externe zorgaanbieder, de Hoederloo-groep.
Klantenbureau Hoenderloo-groep
Tel: 088 779 50 00
E-mail: klantenbureau@pluryn.nl

Voor overige vragen kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen.